Πανελλήνιο Δίκτυο για την Εκπαίδευση

Υλοποίηση και Λειτουργία
Προηγμένων Τηλεματικών Υπηρεσιών
για την Εκπαίδευση

Περιεχόμενα  E-mail
 
Αρχική > Τηλεκπαίδευση > Σενάριο Τηλεκπαίδευσης 1
Τηλεδιάσκεψη
VOD
Τηλεκπαίδευση
  Σενάριο Τηλεκπαίδευσης 1
  Σενάριο Τηλεκπαίδευσης 2
Συνεργαζόμενοι Φορείς
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

Σενάριο Τηλεκπαίδευσης 1

(Στο σενάριο θεωρούμε ότι η MCU έχει άδεια για δέκα (10) ταυτόχρονους χρήστες)

Πραγματοποιείται μία διάλεξη σε ένα σχολείο, η οποία όμως μπορεί να παρακολουθηθεί από μαθητές και καθηγητές άλλων εννιά (9) σχολείων.

Συμμετέχοντες: Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων είναι δέκα (10) σχολεία. Σε ένα από τα σχολεία βρίσκεται ο καθηγητής που θα κάνει και την διάλεξη, ενώ οι μαθητές και καθηγητές των άλλων εννιά σχολείων παρακολουθούν μέσω των συνδεδεμένων τερματικών.

Η ανακοίνωση της τηλεδιάλεξης (ή της τηλεδιδασκαλίας) έχει γίνει με την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος προς όλους τους συμμετέχοντες, όπου ορίζεται ο χρόνος και η διάρκεια της διάλεξης.

Δυνατότητες αποστολής ήχου/video: Ο καθηγητής που κάνει τη διάλεξη έχει δυνατότητα να στέλνει ήχο και πιθανόν video.

Οι μαθητές και οι καθηγητές που παρακολουθούν τη διάλεξη έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν ήχο (και πιθανόν video) μόνο όταν τους δοθεί ο λόγος (grant floor). Μπορούν να ζητήσουν το λόγο μέσω της εφαρμογής chat.

Διαδικασία: Ο καθηγητής κάνει την παρουσίαση του θέματος. Δίνει το λόγο στους συμμετέχοντες για ερωτήσεις είτε μετά το τέλος της ομιλίας του ή κατά τη διάρκεια ανάλογα με τα μηνύματα που παίρνει στο chat (τηλεδιάσκεψη).

Η παρουσίαση αφορά το μάθημα Χημείας και για την κατανόηση της παρουσίασης μπορεί να γίνει κάποιο πείραμα. Μία κάμερα καταγράφει το πείραμα το οποίο μεταδίδεται μέσω του VoD server ζωντανά σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ παράλληλα αποθηκεύεται στον server, έτσι ώστε να μπορούν να το παρακολουθήσουν οι μαθητές και αργότερα.

(Σημείωση: Αντί για πείραμα Χημείας θα μπορούσε πιθανόν ένας καθηγητής να δείξει ζωντανά κάποια εκπαιδευτική βιντεοταινία μέσω του VOD Server)